Наслов:

НИШТО НОВО-СЕКОГАШ ИСТО

кон концертот на македонската филхармонија, иштван варга - виолончело, диригент доминикос хеја

Објавено на: 08.02.2000
Автор: Ангелина Димоска
Периодика: Вечер
Број: 11317 | Страна: 15

Програма:
Римски карневал од Хектор Берлиоз, Концерт за виолончело и оркестар од Едуард Лало, Слики од изложбата од Модест Петрович Мусоргски
Учесници:
Македонска филхармонија, Домикос Хеја, Иштван Варга
Забелешка:
Македонска филхармонија

Клучни зборови:
Едуард Лало Македонска филхармонија Хектор Берлиоз Иштван Варга 2000 Ангелина Димоска Модест Петрович Мусоргск Домикос Хеја

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат