Наслов:

ДОМИНАЦИЈА НА ЛИРСКИОТ СЕНЗИБИЛИТЕТ

„Корсар“ - продукција Балетот на МНТ

Издадено на: 07.02.2000
Автор: Костадин Костадиновски
Периодика: Нова Македонија
Број: 18914 | Страна: 6

Програма:
Балет „Корсар“ од Адам и Делиб.
Учесници:
Зорица Пуровска, Зоран Велевски, Тања Вуисиќ, Горан Божинов, Искра Шукарова, Марија Јосифовска; диригент: Борис Спасов, Бугарија
Забелешка:
„Корсар“, продукција на балетот на МНТ

Клучни зборови:
2000 Адам Борис Спасов Горан Божинов Делиб Зоран Велевски Зорица Пуровска Искра Шукарова Корсар Костадин Костадиновски Марија Јосифовска Тања Вуисиќ

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат