Наслов:

УМЕТНИЧКА ВИРТУОЗНОСТ НА ПИЈАНО

рецитал на надежда пожарицкаја пејсахова

Објавено на: 17.01.2000
Автор: Слаѓана Јовановиќ
Периодика: Дневник
Број: 1152 | Страна: 14

Програма:
Соната во c-moll од Моцарт, Островот на радоста од Дебиси, Соната во As-dur оп. 110 од Бетовен и Шпанска рапсодија од Лист.
Учесници:
Надежда Пожарицкаја-Пејсахова – пијано
Забелешка:
рецитал на Н. Пожарицкаја-Пејсахова

Клучни зборови:
Шпанска рапсодија Бетовен Моцарт Дебиси Лист Соната во c-moll 2000 Слаѓана Јовановиќ Надежда Пожарицкаја-Пејсахова Островот на радоста Соната во As-dur оп. 110

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат