Наслов:

ШИРОК СПЕКТАР НА НИЈАНСИ

концерт на македонската филхармонија

Издадено на: 21.12.1999
Автор: Тина Иванова
Периодика: Утрински весник
Број: 153 | Страна: 17

Програма:
Концерт за пијано и оркестар бр. 4 во G-dur од Лудвиг ван Бетовен и Симфониска свита „Шехерезада“ од Николај Римски-Корсаков.
Учесници:
Македонска филхармонија; диригент: Ле Фи Фи; Александар Штаркман - пијано, Русија
Забелешка:
Концерт на Македонската Филхармонија

Клучни зборови:
1999 Александар Штаркман Концерт за пијано и оркестар бр. 4 во G-dur Ле Фи Фи Лудвиг ван Бетовен Македонска филхармонија Николај Римски-Корсаков Симфониска свита Шехерезада Тина Иванова

Оригинален извадок: