Наслов:

УБАВО ДОЖИВУВАЊЕ ЗА ПУБЛИКАТА

за концертот на леонид и надежда пејсахови

Објавено на: 06.12.1999
Автор: Тина Иванова
Периодика: Утрински весник
Број: 140 | Страна: 15

Програма:
Соната за виолина и пијано во a-moll и Соната за виола и пијано во a-moll од Франц Шуберт и Соната за виолина и пијано во A-dur од Цезар Франк.
Учесници:
Леонид Пејсахов - виолина, Грузија; Надежда Пожарицкаја Пејсахова - пијано, Грузија
Забелешка:
За концертот на Леонид Пејсахов и Надежда Пејсахова

Клучни зборови:
1999 Надежда Пожарицкаја-Пејсахова Тина Иванова Соната за виолина и пијано во a-moll Соната за виола и пијано во a-moll Франц Шуберт Цезар Франк Соната за виолина и пијано во A-dur Леонид Пејсахов

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат