Наслов:

БРИЛИЈАНТНИОТ САЧЕНКО

кон концертот на оркестарот на операта на мнт, диригент едвард амбарцумјан

Објавено на: 06.12.1999
Автор: Маја Таневска
Периодика: Нова Македонија
Број: 18864 | Страна: 7

Програма:
Интродукција и Валс од „Лебедово езеро“, Концерт за виолина и оркестар во D-dur и Симфонија бр. 6 „Патетична“ од Петар Илич Чајковски.
Учесници:
Оркестар на Операта при МНТ; диригент: Едвард Абарцумјан; Николај Саченко - виолина, Русија
Забелешка:
Кон концертот на Оркестарот на Операта при МНТ под диригентство на Едвард Абарцујман

Клучни зборови:
1999 Николај Саченко Маја Таневска Петар Илич Чајковски Едвард Абарцумјан Интродукција Патетична Лебедово езеро Симфонија бр. 6 Концерт за виолина и оркестар во D-dur Валс Оркестар на Операта при МНТ

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат