Наслов:

ГРАНДИОЗЕН ОРКЕСТАР И МОНУМЕНТАЛНО ДЕЛО

кон концертот на македонската филхармонија

Објавено на: 02.12.1999
Автор: Костадин Костадиновски
Периодика: Нова Македонија
Број: 18861 | Страна: 8

Програма:
Симфонија бр. 3 во d-moll од Густав Малер.
Учесници:
Македонска филхармонија; Софиска филхармонија; Детски хор „Развигорче“; Бурјана Табакова - алт; диригент: Емил Табаков, Бугарија
Забелешка:
Кон концертот на Македонската и Софиската филхармонија во Македонскиот народен театар, а по пвод јубилејот на Македонската филхармонија

Клучни зборови:
1999 Бурјана Табакова Густав Малер детски хор „Развигорче“ Емил Табаков Костадин Костадиновски Македонска филхармонија Симфонија бр. 3 во d-moll Софиска филхармонија

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат