Наслов:

ОРКЕСТАРСКА ПРОМОЦИЈА

кон промотивниот концерт на оркестарот на мнт, диригент едуард амбарцумјан, солист на виолина николај саченко од русија

Издадено на: 01.12.1999
Автор: Ангелина Димоска
Периодика: Вечер
Број: 11262 | Страна: 14

Програма:
Увертира од балетот Лебедово Езеро, Концерт за пијано и оркестафр во Де дур, Шеста симфонија од Петар Илич Чајковски,
Учесници:
Оркестарот на МОБ, Едуард Амбарцумјан, Николај Саченко

Клучни зборови:
1999 Ангелина Димоска Едуард Амбарцумјан Николај Саченко Оркестарот на МОБ Петар Илич Чајковски

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат