Наслов:

ЈУБИЛЕЈНА ВЕЧЕР НА МАКЕДОНСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА

концерти

Објавено на: 30.11.1999
Автор: Тина Иванова
Периодика: Утрински весник
Број: 135 | Страна: 17

Програма:
Симфонија бр. 3 во d-moll од Густав Малер.
Учесници:
Македонска филхармонија; Софиска филхармонија; Женски и детски хор „Развигорче“; диригент: Емил Табаков, Бугарија; Бурјана Табакова - мецосопран, Бугарија

Клучни зборови:
1999 Бурјана Табакова Симфонија бр. 3 во d-moll Тина Иванова Женски и детски хор Развигорче Македонска филхармонија Софиска филхармонија Густав Малер Емил Табаков

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат