Наслов:

МАЕСТРАЛНА ИНВЕНЦИЈА НА ЛЕГЕНДАРНИОТ ХЕНКОК

за концертот на пијанистот херби хенкок и неговата група и изведбата на албумот „светот на гершвин“

Издадено на: 27.10.1999
Автор: Ангелина Димоска
Периодика: Вечер
Број: 11232 | Страна: 13

Програма:
Музика од Џорџ Гершвин
Учесници:
Херби Хенкок, Еди Хендерсон, Ели Деџибри, Ира Колман, Сиро Баптиста, Тери Лин Керинг

Клучни зборови:
1999 Ангелина Димоска Еди Хендерсон Ели Деџибри Ира Колман Сиро Баптиста Тери Лин Керинг Херби Хенкок Џорџ Гершвин

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат