Наслов:

ПРЕФИНЕТА ИНТЕПРЕТАЦИЈА

кон концертот на триото „ехнатон“, „интерфест 99“

Издадено на: 16.10.1999
Автор: Васка Наумова-Томовска
Периодика: Нова Македонија
Број: 18821 | Страна: 27

Програма:
Гудачко трио во G-dur од Бетовен, Гудачко трио од Пендерецки, Алегро од Гудачкото трио во B-dur од Шуберт и Серенада во C-dur од Доњани.
Учесници:
Трио „Ехнатон“, Германија
Забелешка:
Кон концертот на триото „Ехнатон“ од Германија на „Интерфест `99“ - Битола

Клучни зборови:
1999 Алегро Бетовен Васка Наумова-Томовска Гудачко трио Гудачко трио во B-dur Гудачко трио во G-dur Доњани Интерфест Пендерецки Серенада во C-dur Трио Ехнатон Шуберт

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат