Наслов:

СИМПАТИЧНА МЛАДЕШКА И ПРОФЕСИОНАЛНА СЕАНСА

интерфест 99

Издадено на: 15.10.1999
Автор: Васка Наумова-Томовска
Периодика: Нова Македонија
Број: 18820 | Страна: 11

Програма:
Фантазија-емпромпти во cis-moll и Балади во As-dur и f-moll од Шопен, Соната бр. 5 од Бетовен и Скерцо од Брамс.
Учесници:
Ирена Заковска, Александар Богдановски, Александар Стенаноски, Александар Костовски, Олгица Милевска, Владимир Саздовски, Елена Голомеова, Катерина Митева, Елена Митревска, Марија Вељанова, Лазар Стевановиќ, Викторија Јанкуловска, Благој Нацоски, Невен Силјановски, Весна Дуганова, Александра Дукетовска, Леонарда Богданоска, Ристо Белков, Даниела Коревска, Марјан Никовски; Евица Трпкова-Елезовиќ - пијано; Румен Димитриев - виолина

Клучни зборови:
1999 Александар Богдановски Александар Костовски Александар Стенаноски Александра Дукетовска Антонио Боаје Балада во f-moll Балади во As-dur Бетовен Благој Нацоски Брамс Васка Наумова-Томовска Весна Дуганова Викторија Јанкуловска Владимир Саздовски Даниела Коревска Евица Трпкова-Елезовиќ Елена Голомеова Елена Митревска Интерфест Ирена Заковска Катерина Митева Лазар Стевановиќ Леонарда Богданоска Мајсторска школа Марија Вељанова Марјан Никовски Мирела Паруто Невен Силјановски Олгица Милевска Ристо Белков Румен Димитриев Скерцо Соната бр. 5 Фантазија-емпромпти во cis-moll Шопен

Оригинален извадок: