Наслов:

НЕПОВТОРЛИВА УМЕТНИЧКА ВЕЧЕР

кон концертот на антон бараховски - виолина, „интерфест 99“

Издадено на: 14.10.1999
Автор: Васка Наумова-Томовска
Периодика: Нова Македонија
Број: 18819 | Страна: 12

Програма:
Чакона од Бах, Фантазија оп. 159 од Шуберт, Соната за виолина и пијано од Равел и Капричо од Сен-Санс/Изаи.
Учесници:
Антон Бараховски - виолина, Русија; Јулија Бочковскаја - пијано, Русија
Забелешка:
Кон концертот на виолинистот Бараховски, Русија и Јулија Бочковскаја, пијано, Русија на „Интерфест `99“ - Битола

Клучни зборови:
1999 Антон Бараховски Бах Васка Наумова-Томовска Изаи Интерфест Јулија Бочковскаја Капричо Равел Сен-Санс Соната за виолина и пијано Фантазија оп. 159 Чакона Шуберт

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат