Наслов:

ХРАБРО ОТВОРАЊЕ НА МУЗИЧКИТЕ ПОРТИ

кон концертот на македонската филхармонија на отворање на сезоната

Издадено на: 13.10.1999
Автор: Тина Иванова
Периодика: Утрински весник
Број: 94 | Страна: 16

Програма:
Стара песна од Тома Манчев, Концерт за виолина и оркестар од Сергеј Прокофјев и Симфонија бр. 2 во h-moll од Антон Брукнер.
Учесници:
Македонска филхармонија; диригент: Леонид Николаев, Русија; Сергеј Кравченко - виолина, Русија
Забелешка:
Кон концертот на Македонската филхармонија на отворање на сезоната

Клучни зборови:
1999 Антон Брукнер Концерт за виолина и оркестар Леонид Николаев Македонска филхармонија Сергеј Кравченко Сергеј Прокофјев Симфонија бр. 2 во h-moll Стара песна Тина Иванова Тома Манчев

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат