Наслов:

УБАВИНАТА НА АКАДЕМСКИОТ ТАНЦ

ерроролф адам, балет при мнт

Издадено на: 07.10.1999
Автор: Емилија Џипунова
Периодика: Утрински весник
Број: 90 | Страна: 17

Програма:
Балет „Жизел“ од Адолф Адам.
Учесници:
Тања Вуисиќ-Тодоровска, Константин Костјуков, Олег Мунаковски, Марија Јосифовска, Драган Пандиловски, Искра Шукарова, Момировска, Симеонова; диригент: Илмор Лапинш, Украина
Забелешка:
Ерроролф Адам, Балет при Македонскиот народен театар

Клучни зборови:
1999 Адолф Адам Драган Пандиловски Емилија Џипунова Жизел Илмор Лапинш Искра Шукарова Константин Костјуков Марија Јосифовска Момировска Олег Мунаковски Симеонова Тања Вуисиќ-Тодоровска

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат