Наслов:

МАЕСТРАЛНА ПИЈАНИСТИЧКА ИНТЕРПРЕТАЦИЈА

интерфест 99

Издадено на: 07.10.1999
Автор: Васка Наумова-Томовска
Периодика: Нова Македонија
Број: 18814 | Страна: 8

Програма:
Брилијантни варијации, Балада бр. 1 и бр. 4, Болеро во C-dur и a-moll, Етида бр. 3 и бр. 12, Анданте, Голема брилијантна полонеза, Фантазија импромпти во cis-moll и Скерцо во b-moll од Фредерик Шопен.
Учесници:
Марчела Крудели - пијано

Клучни зборови:
1999 Анданте Балада бр. 1 и бр. 4 Болеро во C-dur и a-moll Брилијантни варијации Васка Наумова-Томовска Голема брилијантна полонеза Етида бр. 3 и бр. 12 Марчела Крудели Скерцо во b-moll Фантазија импромпти во cis-moll Фредерик Шопен

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат