Наслов:

СТУДИОЗНО И ДОБЛЕСНО

кон концертот на ансамблот за современа музика, диригент саша николовски ѓумар, „охридско лето 99“

Објавено на: 17.08.1999
Автор: Стојче Тошевски
Периодика: Нова Македонија
Број: 18771 | Страна: 10

Програма:
Варијации за камерен оркестар од Михајло Николовски, Концерт за камерен оркестар од Витали Гевиксман и Камерна симфонија од Жорж Енеску.
Учесници:
Ансамбл за современа музика; диригент: Саша Николовски-Ѓумар
Забелешка:
Кон концертот на Ансамблот за современа музика, под диригентство на Саша Николовски-Ѓумар на „Охридско лето“

Клучни зборови:
1999 Ансамбл за современа музика Варијации за камерен оркестар Витали Гевиксман Жорж Енеску Камерна симфонија Концерт за камерен оркестар Михајло Николовски Саша Николовски-Ѓумар Стојче Тошевски

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат