Наслов:

МАЈСТОР НА ДЕТАЛОТ

кон концертот на минчо минчев - виолина , „охридско лето 99“

Издадено на: 16.08.1999
Автор: Марко Коловски
Периодика: Нова Македонија
Број: 18770 | Страна: 7

Програма:
„Вештици“ од Николо Паганини и Сонати од Џузепе Тартини и Лудвиг ван Бетовен.
Учесници:
Минчо Минчев - виолина, Бугарија
Забелешка:
Кон концертот на Минчо Минчев-виолина на „Охридско лето `99“

Клучни зборови:
1999 Вештици Ѓузепе Тартини Лудвиг ван Бетовен Марко Коловски Минчо Минчев Николо Паганини Охридско лето Сонати

Оригинален извадок: