Наслов:

ОПОЈНОСТА НА МУЗИКАТА СО ЗАДРШКА

кон концертот на симон трпчески, „охридско лето 99“

Издадено на: 11.08.1999
Автор: Марко Коловски
Периодика: Нова Македонија
Број: 18766 | Страна: 8

Програма:
Соната во b-moll и 24 прелудиуми од Фредерик Шопен.
Учесници:
Симон Трпчевски - пијано
Забелешка:
Кон концертот на Симон Трпчевски, пијано на „Охридско лето `99“

Клучни зборови:
1999 24 прелудиуми Марко Коловски Охридско лето Симон Трпчевски Соната во b-moll Фредерик Шопен

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат