Наслов:

ПРЕФИНЕТО УМЕТНИЧКО ЧЕСТВУВАЊЕ

кон концертот на младинскиот камерен оркестар, „охриодско лето 99“

Издадено на: 07.08.1999
Автор: Костадин Костадиновски
Периодика: Нова Македонија
Број: 18763 | Страна: 27

Програма:
Ленто од Благој Цанев, Концерт за пијано и гудачи „Кон концерт“ од Ристо Аврамовски, Серенада од Антонин Дворжак и др.
Учесници:
Младински камерен оркестар на Музичката младина на Македонија; диригент: Борјан Цанев; Ана Гацева - пијано
Забелешка:
Кон концертот на Младинскиот камерен оркестар на Музичката младина на Македонија на „Охридско лето `99“

Клучни зборови:
1999 Ана Гацева Антонин Дворжак Благој Цанев Борјан Цанев Концерт за пијано и гудачи Кон концерт Костадин Костадиновски Ленто Младински камерен оркестар на Музичката младина на Македонија Охридско лето Ристо Аврамовски Серенада

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат