Наслов:

ВЉУБЕНИК ВО СОВРЕМЕНИОТ МУЗИЧКИ ИЗРАЗ

кон рециталот на ганка самоилова цветановска, „охридско лето 99“

Издадено на: 04.08.1999
Автор: Костадин Костадиновски
Периодика: Нова Македонија
Број: 18760 | Страна: 8

Програма:
„Лирски циклус“ од Властимир Николовски, Сонатина за виолина и пијано од Стојан Стојков и Два прелудиуми од Гоце Коларовски.
Учесници:
Ганка Самоилова-Цветанова - виолина; Викторија Коларовска-Гмирја - пијано
Забелешка:
Кон рециталот на Ганка Самоиловска-Цветанова, виолина, во „Св. Софија“ на „Охридско лето `99“

Клучни зборови:
1999 Викторија Коларовска-Гмирја Властимир Николовски Ганка Самоилова-Цветанова Гоце Коларовски Два прелудиуми Костадин Костадиновски Лирски циклус Охридско лето Сонатина за виолина и пијано Стојан Стојков

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат