Наслов:

БРИЛИЈАНТЕН КОНЦЕРТЕН АРТИЗАМ

кон концертот на џулијан рахлин - виолина, „охридско лето 99“

Издадено на: 29.07.1999
Автор: Костадин Костадиновски
Периодика: Нова Македонија
Број: 18756 | Страна: 12

Програма:
Чакона од Витали, Сонатина во a-moll од Шуберт, Сонати од Дебиси и Прокофјев и „Кармен-фантазија“ од Бизе/Воксман.
Учесници:
Џулијан Рахлин - виолина, Литванија
Забелешка:
Кон концертот на виолинистот Џулијан Рахлин од Литванија на „Охридско лето `99“

Клучни зборови:
1999 Бизе Витали Воксман Дебиси Кармен фантазија Костадин Костадиновски Охридско лето Прокофјев Соната Сонатина во a-moll Чакона Џулијан Рахлин Шуберт

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат