Наслов:

ГУДАЧКА КОХЕЗИЈА ВО ПРОСТОР

по концертот на гудачите на „свети ѓорѓе“

Издадено на: 28.07.1999
Автор: Тина Иванова
Периодика: Утрински весник
Број: 31 | Страна: 16

Програма:
Дивертименто во D-dur од Моцарт Амадеус Моцарт, Концерт за обоа и гудачки оркестар во C-dur од Доменико Чимароза, Антички игри и арии од Оторино Респиги, „Цртан филм“ од Зоран Ериќ и Камерна симфонија оп. 110 во c-moll од Дмитриј Шостакович.
Учесници:
Камерен оркестар „Свети Ѓорѓе“, Југославија; диригент: Петар Ивановиќ, Југославија; Гордана Јосифова-Неделковска - обоа
Забелешка:
По концертот на гудачите на „Свети Ѓорѓе“

Клучни зборови:
1999 Антички игри и арии Гордана Јосифова Неделковска Дивертименто во D-dur Дмитриј Шостакович Доменико Чимароза Зоран Ериќ Камерен оркестар Свети Ѓорѓе Камерна симфонија оп. 110 во c-moll Концерт за обоа и гудачки оркестар во C-dur Моцарт Амадеус Моцарт Оторино Респиги Охридско лето Петар Ивановиќ Тина Иванова Цртан филм

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат