Наслов:

ИНСТРУМЕНТ ЗА СЕНЗАЦИОНАЛНИ МУЗИЧКИ ОТРКИТИЈА

КОНЦЕРТ НА РУСКИОТ КОНТРАБАСИСТ ШИЛО

Издадено на: 26.07.1999
Автор: Васка Наумова-Томовска
Периодика: Дневник
Број: 1011 | Страна: 13

Програма:
Дела од Хендл, Шостакович, Кусевицк, Паганини, Сен-Санс и Ботезини.
Учесници:
Александар Шило – контрабас, Русија; Татјана Огњановска – пијано

Клучни зборови:
1999 Александар Шило Ботезини Васка Наумова-Томовска Кусевицк Паганини Сен-Санс Татјана Огњановска Хендл Шостакович

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат