Наслов:

ХИПЕРСЕНЗИТИВЕН МАЈСТОР

за концертот на пијанистот рамзи јаса, охридско лето

Издадено на: 23.07.1999
Автор: Ангелина Димоска
Периодика: Вечер
Број: 11153 | Страна: 11

Програма:
Месечева соната од Лудвиг Ван Бетовен, Ноктурна опус 9 број 2 и опус 27 број 2, Балада бр. 1 опус 23, Ноктурна опус 9 број 2 и опус 27 број 2 и Скерцо опус 31 број 2 од Фредерик Шопен, Парафрази од Риголето од Франц Лист,
Учесници:
Рамзи Јаса,
Забелешка:
Рамзи Јаса пијанист Охридско лето

Клучни зборови:
1999 Ангелина Димоска Лудвиг ван Бетовен Рамзи Јаса Франц Лист Фредерик Шопен

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат