Наслов:

ТАНДЕМ ОД МУЗИЧКИТЕ СОНИШТА

КОНЦЕРТ НА ФРАНЦУСКИТЕ МУЗИЧАРИ ФИЛИПС И ДЕЗЕР ВО ОХРИД

Издадено на: 21.07.1999
Автор: Васка Наумова-Томовска
Периодика: Дневник
Број: 1007 | Страна: 13

Програма:
Соната Арпеџоне од Франц Шуберт, Соната за виолончело и пијано во d-moll од Клод Дебиси, Соната во g-moll од Сергеј Рахмањинов и Ноктурно и Пиосо капричиозо од Петар Илич Чајковски.
Учесници:
Гзавие Филипс – виолончело, Франција; Клер Дезер – пијано, Франција

Клучни зборови:
1999 Васка Наумова-Томовска Гзавие Филипс Клер Дезер Клод Дебиси Ноктурно Охридско лето Петар Илич Чајковски Пиосо капричиозо Сергеј Рахмањинов Соната Арпеџоне Соната во g-moll Соната за виолончело и пијано во d-moll Франц Шуберт

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат