Наслов:

„СВЕТА СОФИЈА“ СО УБАВ, ПЕВЛИВ СЈАЈ

по концертот на камерниот оркестар „амадеус“, Охридско лето

Издадено на: 17.07.1999
Автор: Тина Иванова
Периодика: Утрински весник
Број: 22 | Страна: 16

Програма:
Квинтет за кларинет и гудачки квартет во A-dur и Серенада бр. 13 „Мала ноќна музика“ од Волфганг Амадеус Моцарт и Серенада за гудачки оркестар во C-dur од Петар Илич Чајковски.
Учесници:
Камерен оркестар „Амадеус“, Бугарија; диригент и кларинет: Свилен Симеонов, Бугарија
Забелешка:
По концертот на камерниот оркестар „Амадеус“ од Софија

Клучни зборови:
1999 Волфганг Амадеус Моцарт Камерен оркестар Амадеус Квинтет за кларинет и гудачки квартет во A-dur Мала ноќна музика Охридско лето Петар Илич Чајковски Свилен Симеонов Серенада бр. 13 Серенада за гудачки оркестар во C-dur Тина Иванова

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат