Наслов:

ОДЛИЧЕН КОНЦЕРТ

настап на македонската филхармонија на одворањето на охридско лето

Објавено на: 14.07.1999
Автор: Тина Иванова
Периодика: Утрински весник
Број: 19 | Страна: 15

Програма:
„Величанија Кирилу и Методију“ од Тодор Скаловски, Концерт за виолина, виолончело и оркестар во a-moll од Јоханес Брамс, Симфониска поема „Волшебното езеро“ од Анатолиј Љадов и Симфониска поема „Франческа од Римини“ од Петар Илич Чајковски.
Учесници:
Хор од Битола; Македонска филхармонија; диригент: Леонид Николаев, Русија; Франсоа Салк - виолончело; Давид Гримал - виолина, Франција
Забелешка:
Настап на Македонската филхармонија на отворањето на Охридко лето

Клучни зборови:
Тина Иванова Јоханес Брамс Хор од Битола Македонска филхармонија Величанија Кирилу и Методију Охридско лето Анатолиј Љадов Концерт за виолина Симфониска поема Франческа од Римини виолончело и оркестар во a-moll 1999 Леонид Николаев Франсоа Салк Давид Гримал Тодор Скаловски Симфониска поема Волшебното езеро Петар Илич Чајковски

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат