Наслов:

ИСКЛУЧИТЕЛНИ ИЗВЕДУВАЧКИ ДОСТРЕЛИ

кон концертот на македонската филхармонија „охридско лето 99“

Издадено на: 14.07.1999
Автор: Марко Коловски
Периодика: Нова Македонија
Број: 18743 | Страна: 10

Програма:
Концерт за виолина, виолончело и оркестар во a-moll од Јоханес Брамс, Симфониска поема „Волшебното езеро“ од Анатолиј Лајдов и Симфониска поема „Франческа да Римини“ од Петар Илич Чајковски.
Учесници:
Македонска филхармонија; диригент: Николај Николаев, Русија; Франсоа Салк - виолончело, Франција; Давид Гримал - виолина, Франција
Забелешка:
Кон концертот на Македонската филхармонија на свеченото отворање на „Охридско лето 99“

Клучни зборови:
1999 Анатолиј Лајдов виолончело и оркестар во a-moll Давид Гримал Јоханес Брамс Концерт за виолина Македонска филхармонија Марко Коловски Николај Николаев Охридско лето Петар Илич Чајковски Симфониска поема Волшебното езеро Симфониска поема Франческа да Римини Франсоа Салк

Оригинален извадок: