Наслов:

ПАРКИНГ ОПЕРА

кон изведбата на „трубадур“ од верди, проект на операта при мнт, диригент вања николовски ѓумар, режија стојан стојанов - ганчев

Издадено на: 13.07.1999
Автор: Ангелина Димоска
Периодика: Вечер
Број: 11144 | Страна: 17

Програма:
Трубадур од Џузепе Верди
Учесници:
Опера при МНТ, Вања Николовски, Стојан ЏСтојанов Ганчев, Весна Гиновска Илкова, Цветан Стојановски, Бојка Василева, Миомир Тасиќ, Игор Дурловски
Забелешка:
Трубадур

Клучни зборови:
1999 Ангелина Димоска Бојка Василева Вања Николовски Весна Гиновска-Илкова Игор Дурловски Миомир Тасиќ Опера при МНТ Стојан ЏСтојанов Ганчев Цветан Стојановски Џузепе Верди

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат