Наслов:

ТЕЧНО, СИГУРНО, ЦВРСТО

- Свечено отворање на „Охридско лето `99“

Објавено на: 12.07.1999
Автор: Марко Коловски
Периодика: Македонско радио - Радио Скопје

Програма:
Концерт за виолина, виолончело и оркестар во a-moll од Брамс, Симфониска поема „Волшебното езеро“ од Лјадов, Симфониска поема „Франческа од Римини“ од Чајковски.
Учесници:
Македонска филхармонија, Николај Николаев, Франсоа Салк, Давид Гримал,
Забелешка:
- Свечено отворање на „Охридско лето `99“

Клучни зборови:
Брамс Македонско радио Охридско лето Македонскa филхармонија Концерт за виолина Лјадов виолончело и оркестар во a-moll Марко Коловски 1999 Франсоа Салк Николај Николаев Давид Гримал Симфониска поема Волшебното езеро Чајковски Симфониска поема Франческа од Римини

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат