Наслов:

УНИКАТНА ФОРМА НА ИЗРАЗОТ

македонска филхармонија: годишен концерт со студентите на фму

Објавено на: 06.07.1999
Автор: Тина Иванова
Периодика: Утрински весник
Број: 12 | Страна: 16

Програма:
Увертира „Оберон“ од Вебер, арии од операта „Трубадур“ од Верди, Концертна пиеса оп. 94 од Сен-Санс, Концерт за контрабас и оркестар во A-dur од Драгонети, Анданте е рондо унгарезе од Вебер, Концерт за пијано и оркестар бр. 1 од Прокофјев, Концерт за пијано и оркестар во A-dur од Моцарт
Учесници:
Македонска филхармонија; диригент: Ле Фи Фи; Студенти од ФМУ: Бисера Чадловска, Емин Џијан, Александра Дукетовска, Огнен Анастасовски, Марјан Милошевски, Весна Ангелова, Надежда Петровска, Ана Гацева
Забелешка:
Годишен концерт на студентите од ФМУ

Клучни зборови:
Концерт за пијано и оркестар во A-dur Емин Џијан Концерт за пијано и оркестар бр. 1 Огнен Анастасовски Сен-Санс Марјан Милошевски 1999 Весна Ангелова Трубадур Ле Фи Фи Концертна пиеса оп. 94 Увертира Оберон ФМУ Концерт за контрабас и оркестар во A-dur Верди Надежда Петровска Драгонети Македонска филхармонија Ана Гацева Анданте е рондо унгарезе Прокофјев Александра Дукетовска Моцарт Тина Иванова Вебер Бисера Чадловска

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат