Наслов:

АВТЕНТИЧНА СТИЛСКА АТМОСФЕРА

за концертот на македонската филхармонија, солист гордана јосифовска - неделковска, диригент леонид николаев, на отворањето на скопско лето 99

Издадено на: 02.07.1999
Автор: Ангелина Димоска
Периодика: Вечер
Број: 11135 | Страна: 17

Програма:
Увертира Руслан и Људмила од Михаил Глинка, Концерт за обоа и оркестар од Хитас, Ноќ на голиот рид од Модест Мусоргски, Музичка жртва од Стојче Тошевски, Шпанско капричо од Николај Римски Корсаков
Учесници:
Македонска филхамронија, Гордана Јосифова Неделковска, Леонид Николаев
Забелешка:
Македонска филхармонија, Скопско лето

Клучни зборови:
1999 Ангелина Димоска Гордана Јосифова Неделковска Леонид Николаев Македонска филхамронија Михаил Глинка Модест Мусоргски Николај Римски-Корсаков Стојче Тошевски Хитас

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат