Наслов:

НЕПОСРЕДЕН КОНТАКТ СО ПУБЛИКАТА

настапи на битолскиот камерен оркестар и градскиот хор „менада“ од тетово

Издадено на: 28.06.1999
Автор: Тина Иванова
Периодика: Утрински весник
Број: 5 | Страна: 13

Програма:
Музика за гудачи од Алберт Рајнер, Концерт за пијано и оркестар во Es-dur, Лаудате за сопран и гудачи и Мала ноќна музика од Волфганг Амадеус Моцарт; Дела од Бадев, Кастаљски, Бортњански, Мокрањац, Скаловски, Голабовски и Ортаков.
Учесници:
Битолски камерен оркестар; диригент: Кирил Петков; Јасминка Чакар - пијано; Славица Петровска-Галиќ - сопран; Градски женски хор „Менада“, Тетово; диригент: Ивица Зориќ
Забелешка:
Настапи на Битолскиот камерен оркестар и Гратскиот женски хор „Менада“ од Тетово

Клучни зборови:
1999 Алберт Рајнер Бадев Битолски камерен оркестар Бортњански Волфганг Амадеус Моцарт Голабовски Градски женски хор Менада Ивица Зориќ Јасминка Чакар Кастаљски Кирил Петков Концерт за пијано и оркестар во Ес дур Лаудате за сопран и гудачи Мала ноќна музика Мокрањац Музика за гудачи Ортаков Скаловски Славица Петровска-Галиќ Тина Иванова

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат