Наслов:

ПУБЛИКАТА ВООДУШЕВЕНА

кон концертот на македонскат филхармонија на фестивалот „софиски музички недели 99“

Издадено на: 19.06.1999
Автор: Костадин Костадиновски
Периодика: Нова Македонија
Број: 18722 | Страна: 26

Програма:
Суита бр. 2 од балетот „Лабин и Дојрана“ од Трајко Прокопиев, Концерт за пијано и оркестар во b-moll оп. 23 од Петар Илич Чајковски и „Ромео и Јулија“ од Сергеј Прокофјев.
Учесници:
Македонска филхармонија; диригент: Саша Николовски-Ѓумар; Дарко Костовски - пијано
Забелешка:
Кон концертот на Македонската филхармонија со рамките на ХХХ Меѓународен фестивал „Софиски музички недели 99“ во репрезентативната сала „Б`лгарија“ во Софија

Клучни зборови:
1999 Дарко Костовски Концерт за пијано и оркестар во b-moll оп. 23 Костадин Костадиновски Лабин и Дојрана Македонска филхармонија Петар Илич Чајковски Ромео и Јулија Саша Николовски-Ѓумар Сергеј Прокофјев Софиски музички недели Суита бр. 2 Трајко Прокопиев

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат