Наслов:

ОДЛИЧЕН МЛАД ПИЈАНИСТ

за концертот на маја стојановска, пијано, во салонот 19.19 во скопје

Издадено на: 17.06.1999
Автор: Ангелина Димоска
Периодика: Вечер
Број: 11122 | Страна: 16

Програма:
Хроматска фантазија и фуга до де мол од Јохан Себастијан Бах, Ариета од Сонатата во Це мол од Лудвиг Ван Бетовен, Токата од Соната за пијано од Гоце Коларовски, Голем брилијантен валс и Етида во Ас дур опус 10 од Фредерик Шопен, Мефисто валс бр. 1 од Франц Лист
Учесници:
Маја Стојановска
Забелешка:
Маја Стојановска

Клучни зборови:
1999 Ангелина Димоска Гоце Коларовски Јохан Себастијан Бах Лудвиг ван Бетовен Маја Стојановска Франц Лист Фредерик Шопен

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат