Наслов:

ОДЛИЧЕН СПОЈ НА МУЗИКАТА И ТЕКСТОТ

за изведбата на опраториумот „радомировиот псалтир“ од димитрије бужаровски, изведен на 50-годишнината на универзитетот „св. кирил и методиј“ во скопје

Издадено на: 01.06.1999
Автор: Ангелина Димоска
Периодика: Вечер
Број: 11108 | Страна: 16

Програма:
Радомиров Псалтир од Димитрије Бужаровски
Учесници:
Хорот и Симфонискиот оркестар на ФМУ, детски хор Пиколо, Ана Стаменковска, Надежда Петровска, Марјан Николовски, Игор Дурловски, Димитрије Бужаровски
Забелешка:
Д.Бужаровски, Ораториум

Клучни зборови:
1999 Ана Стаменковска Ангелина Димоска Детски хор Пиколо Димитрије Бужаровски Игор Дурловски Марјан Николовски Надежда Петровска Хорот и Симфонискиот оркестар на ФМУ

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат