Наслов:

КЛАСИЧНО ОРИЕНТИРАН КОНЦЕРТ

за балетскиот концерт по повод светскиот ден на танцот

Издадено на: 12.05.1999
Автор: Ѓурѓица Јовановска
Периодика: Вечер
Број: 110891 | Страна: 13

Програма:
Адаџо од Лебедово езеро од Петар Илич Чајковски, фрагмент од балетото Кармен од Бизе-Шедрин,
Учесници:
Балетот при МНТ, Марија Јосифова, Никола Саздов, Д. Пандиловски, Александра Мијалкова, Горан Божинов, Душка Драгичевиќ, Константин Костјуков, Зоица Пуровска – Велевска, Олег Мануковски, Катерина Кипровска
Забелешка:
балетски концерт по повод светскиот ден на танцот

Клучни зборови:
1999 Александра Мијалкова Балетот при МНТ Бизе Горан Божинов Д. Пандиловски Душка Драгичевиќ Ѓурѓица Јовановска Зоица Пуровска – Велевска Катерина Кипровска Константин Костјуков Марија Јосифова Никола Саздов Олег Мануковски Петар Илич Чајковски Шчедрин

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат