Наслов:

РАЗЛИЧИЕТО НА НАШИТЕ ТВОРЦИ

кон концертот на македонската филхармонија, дмм 99

Објавено на: 07.04.1999
Автор: Марко Коловски
Периодика: Нова Македонија
Број: 18662 | Страна: 11

Програма:
„Зигурати“ од Вања Николовски-Ѓумар, Концерт за обоа и оркестар од Тома Прошев и Симфонија бр. 8 „Исусова“ или „Зима“ од циклусот „Четири годишни времиња“ од Ристо Аврамовски.
Учесници:
Македонска филхармонија; диригент: Леонид Николаев; Васил Атанасов - обоа; Игор Дурловски - бас
Забелешка:
Кон концертот на Македонската филхармонија, диригент Јиржи Салваровски од Полска и Виолинистот Љубиша Кировски од Скопје

Клучни зборови:
1999 Вања Николовски Ѓумар Васил Атанасов Денови на македонска музика Зигурати Зима Игор Дурловски Исусова Концерт за обоа и оркестар Леонид Николаев Македонска филхармонија Марко Коловски Ристо Аврамовски Симфонија бр. 8 Тома Прошев Четири годишни времиња

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат