Наслов:

ПРЕМИЕРНИ ИЗВЕДБИ

за финалниот концерт на македонската филхармонија на „деновите на македонската музика“ со премиерни изведби на дела од николовски, прошев и аврамовски, диригент леонид николаев

Издадено на: 06.04.1999
Автор: Ангелина Димоска
Периодика: Вечер
Број: 11063 | Страна: 13

Програма:
Зигурати оп. 15 од Вања Николовски – Ѓумар, Концерт за обоа и оркестар од Тома Прошев, Симфонија број 8 – Исусова од Ристо Аврамовски
Учесници:
Македонска филхармонија, Леонид Николаев
Забелешка:
Македонска филхармонија ДММ

Клучни зборови:
1999 Ангелина Димоска Вања Николовски Ѓумар Леонид Николаев Македонска филхармонија Ристо Аврамовски Тома Прошев

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат