Наслов:

ОВАЦИИ ЗА ТРОЈЦА МЛАДИ ПИЈАНИСТИ

по концертот на пијанистите настевски, костова и трпчески

Објавено на: 10.03.1999
Автор: Марко Коловски
Периодика: Нова Македонија
Број: 18638 | Страна: 11

Програма:
Концерт во b-moll од Петар Илич Чајковски, Концертот во A-dur од Франц Лист и Концерт во g-moll од Камиј Сен-Санс.
Учесници:
Иво Настевски - пијано; Нина Костова - пијано; Симон Трпчевски - пијано
Забелешка:
По концертот на пијанистите Настевски, Костова и Трпевски со Младинскиот симфониски оркестар од Пловдив, Дом на АРМ Скопје

Клучни зборови:
Концерт во g-moll Петар Илич Чајковски Франц Лист Камиј Сен-Санс Марко Коловски Концерт во b-moll Симон Трпчевски Нина Костова 1999 Иво Настевски Концертот во A-dur

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат