Наслов:

ТРИ ПИЈАНИСТИ


Објавено на: 08.03.1999
Автор: Марко Коловски
Периодика: Македонско радио - Радио Скопје

Програма:
Бе - мол Концертот од Петар Илич Чајковски, А-дур Концертот од Франц Лист, Концертот во Ге - мол од Камиј Сен Санс
Учесници:
Симон Трпчески, Иво Настевски, Нина Костова, Младински симфониски оркестар “Доброн Петков”, Пламен Прванов

Клучни зборови:
Марко Коловски Нина Костова 1999 Симон Трпчески Иво Настевски Македонско радио Младински симфониски оркестар “Доброн Петков” Пламен Прванов

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат