Наслов:

И НИЕ СМЕ НА ВРВОТ

за јубилејниот концерт по повод 50 години на балетот на МНТ со гости од интернационален состав

Објавено на: 03.02.1999
Автор: Ѓурѓица Јовановска
Периодика: Вечер
Број: 11010 | Страна: 14

Програма:
Бахчисарајска фонтана од Борис Асафјев, Македонска повест од Глигор Смокварски
Учесници:
Балет на МНТ, Катерина Кирповска, Горан БОжинов, Сузана Момировска, Александра Мијалкова, Ирена Ветерова
Забелешка:
50 години балет на МНТ

Клучни зборови:
Глигор Смокварски Балет на МНТ Ѓурѓица Јовановска Ирена Ветерова Сузана Момировска Горан Божинов 1999 Александра Мијалкова Катерина Кирповска Борис Асафјев

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат