Наслов:

ОМАЖ ЗА ЃОРГИ МАКЕДОНСКИ

кон балетската вечер во чест на ѓорѓи македонски

Издадено на: 25.12.1998
Автор: Емилија Џипунова
Периодика: Нова Македонија
Број: 18578 | Страна: 10

Програма:
Фрагменти од првите кореографии на Ѓорѓи Македонски.
Забелешка:
Кон балетската вечер на големата сцена на МНТ со ансамблот на Балетот, а во чест на неговиот втемелувач

Клучни зборови:
1998 Ѓорѓи Македонски Емилија Џипунова

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат