Наслов:

ЗАСЛУЖЕНИ АПЛАУЗИ ЗА МЛАДИОТ ВИОЛИНИСТ

кон концертот на македонската филхармонија, диригент јиржи салваровски, солист љубиша кировски на виолина

Издадено на: 25.11.1998
Автор: Јелица Тодорчевска
Периодика: Нова Македонија
Број: 18552 | Страна: 11

Програма:
Три танци за оркестар оп. 34 од Хенри Горецки, Концерт за виолина и оркестар оп. 7 од Николо Паганини и Симфонија бр. 3 „Ероика“ од Лудвиг ван Бетовен.
Учесници:
Македонска филхармонија; диригент: Јиржи Салваровски, Полска; Љубиша Кировски - виолина
Забелешка:
Кон концертот на Македонската филхармонија, диригент Јиржи Салваровски од Полска и Виолинистот Љубиша Кировски од Скопје

Клучни зборови:
1998 Јелица Тодорчевска Јиржи Салваровски Концерт за виолина и оркестар оп. 7 Лудвиг ван Бетовен Љубиша Кировски Македонска филхармонија Николо Паганини Симфонија бр. 3 Ероика Три танци за оркестар оп. 34 Хенри Горецки

Оригинален извадок: