Наслов:

ПИЈАНИСТ СО СУПЕРИОРЕН ТОН

кон концертот на мигуел проенса на пијано, „интерфест 98“

Издадено на: 16.10.1998
Автор: Васка Наумова-Томовска
Периодика: Нова Македонија
Број: 18517 | Страна: 13

Програма:
Корал „Ти се молам тебе Господе“ и Партита бр. 1 во B-dur од Бах, „Островот на радоста“ од Дебиси и дела од Брамс, Вила Лобос и Шопен.
Учесници:
Мигуел Проенса - пијано, Бразил
Забелешка:
Кон концертот на Мигуел Проенса, пијано, Бразил, на Интерфест - Битола `98

Клучни зборови:
1998 Бах Брамс Васка Наумова-Томовска Вила Лобос Дебиси Интерфест Корал Ти се молам тебе Господе Мигуел Проенса Островот на радоста Партита бр. 1 во B-dur Шопен

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат