Наслов:

ВИСТИНСКО УМЕТНИЧКО ОТКРОВЕНИЕ

кон концертот на петер шулмајстер „интерфест 98“

Објавено на: 15.10.1998
Автор: Васка Наумова-Томовска
Периодика: Нова Македонија
Број: 18516 | Страна: 12

Програма:
Соната во D-dur оп. 34 од Прокофјев, Пролетна соната во F-dur оп. 24 од Бетовен, Балада од Исаи, Бравурозни варијации од Паганини и „Циганин“ од Равел.
Учесници:
Петер Шулмајстер - виолина; Скот Фајген - пијано, САД
Забелешка:
кон концертот на Петер Шулимајстер, на Интерфест - Битола `98

Клучни зборови:
Бетовен Пролетна соната во F-dur оп. 24 Паганини Бравурозни варијации Равел Циганин Исаи Васка Наумова-Томовска Интерфест 1998 Петер Шулмајстер Балада Скот Фајген Прокофјев Соната во D-dur оп. 34

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат