Наслов:

ВИСОК ПИЈАНИСТИЧКИ АРТИЗАМ

кон концертот на пијанистот валери стефановски, „интерфест 98“

Издадено на: 14.10.1998
Автор: Васка Наумова-Томовска
Периодика: Нова Македонија
Број: 18515 | Страна: 13

Програма:
Студија бр. 1 од Аврамовски, Овчеполска суита од Цанев, Соната оп. 31 бр. 2 во d-moll и Соната оп. 31 бр. 3 во Es-dur од Бетовен.
Учесници:
Валери Стефановски - пијано
Забелешка:
Кон концертот на пијанистот Валериј Стефановски на „на VII Интерфест - Битола `98“

Клучни зборови:
1998 Аврамовски Бетовен Валери Стефановски Васка Наумова-Томовска Интерфест Овчеполска суита Соната оп. 31 бр. 2 во d-moll Соната оп. 31 бр. 3 во Es-dur Студија бр. 1 Цанев

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат