Наслов:

ДИЈАЛОГ НА ТРУБА И ПИЈАНО

кон рециталот на жан франсоа мишел на труба и филип мораро на пијано, „интерфест 98“

Објавено на: 14.10.1998
Автор: Стојче Тошевски
Периодика: Нова Македонија
Број: 18515 | Страна: 13

Програма:
Приказни од Абсил, Соната од Хиндемит, Концерт на Гавота од Сутермајстер и Рапсодија во сино од Гершвин.
Учесници:
Жан Франсоа Мишел - труба, Швајцарија; Филип Мораро - пијано, Швајцарија
Забелешка:
Кон рециталот на Жан Франсоа Мишел, труба и Филип Мораро, пијано од Швајцарија на VII Интерфест - Битола `98

Клучни зборови:
Стојче Тошевски Абсил Интерфест 1998 Жан Франсоа Мишел Филип Мораро Приказни Гершвин Концерт на Гавота Соната Сутермајстер Хиндемит Рапсодија во сино

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат