Наслов:

НОВА НАДЕЖНА ГЕНЕРАЦИЈА

по концертот на млади уметници на „интерфест 98“

Издадено на: 09.10.1998
Автор: Васка Наумова-Томовска
Периодика: Нова Македонија
Број: 18511 | Страна: 11

Програма:
Соната за виола и пијано оп. 120 бр. 2 од Брамс и две композиции од Сгамбети; Соната во d-moll од Лист и „Венеција и Неапол“ од Лист.
Учесници:
Габриеле Крочи - виола, Италија; Даниела Морели - пијано, Италија; Маја Стојановска - пијано; Билјана Илиевска - пијано
Забелешка:
Кон концертите на младите уменици на „Интерфест - Битола `98“

Клучни зборови:
1998 Билјана Илиевска Брамс Васка Наумова-Томовска Венеција и Неапол Габриеле Крочи Даниела Морели Интерфест Лист Маја Стојановска Сгамбети Соната во d-moll Соната за виола и пијано оп. 120 бр. 2

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат